20 maart 2020

 

MCL concentreert zorg tijdelijk in Leeuwarden

 

In verband met het coronavirus concentreert het Medisch Centrum Leeuwarden zijn zorgactiviteiten tijdelijk geheel in Leeuwarden. Met ingang van maandag 23 maart 2020 verhuizen de polikliniek en de dagbehandeling in MCL Harlingen tijdelijk naar MCL Leeuwarden. Deze noodmaatregel zal in ieder geval tot 6 april van kracht blijven.

 

De locatie Zorgplein Harlingen blijft wel open. In Zorgplein Harlingen zijn onder meer huisartsen, apotheek, fysiotherapie en andere eerstelijnszorgaanbieders gevestigd. Deze activiteiten vinden gewoon doorgang. De spreekuren en behandelingen door MCL-artsen gaan tijdelijk naar Leeuwarden. Locatiemanager MCL Harlingen Koos Komdeur: ‘Het MCL doet er alles aan om het risico op coronabesmetting voor medewerkers, patiënten en anderen zo goed mogelijk in te perken. Dat betekent voor onze ziekenhuisorganisatie: minder activiteiten, en activiteiten op één plaats concentreren waar het kan. We moeten ook zo efficiënt mogelijk omgaan met de beschikbare capaciteit en menskracht. Dan kan het beste op één locatie. Dit is nu noodzakelijk. We hopen er op dat de Coronacrisis binnen afzienbare tijd voorbij is en dat we onze werkzaamheden in Harlingen weer snel gewoon kunnen hervatten.’

Patiënten die de komende weken een afspraak in MCL Harlingen zouden hebben, krijgen persoonlijk bericht over de eventuele verplaatsing van de afspraak.

 

20 Maart 2020

 

Echobureau Sicht sluit de deuren in het MCL vanaf 23/03. Alle spreekuren zijn verplaatst naar locatie Wommels.

https://www.sichtfriesland.nl/