Informatie verwijzers

Ter info vanuit het MCL
Vanaf 25 maart gaan we een deel van de interne communicatie met jullie delen ter informatie. Dit doen we door het delen van (selectie uit) besluiten van het Crisis Beleids Team (CBT), waarvan we inschatten dat die voor jullie interessant zijn.

 

1 April 2020

Het MCL deelt als individueel ziekenhuis geen cijfers meer over het aantal opgenomen patiënten.

MCL locatie Harlingen
De activiteiten van de polikliniek en de dagbehandeling  vinden nu in Leeuwarden plaats. Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Daarom zal het MCL de activiteiten in Harlingen zeker tot 28 april niet hervatten.

 

 

Dinsdag 31 Maart 2020
Beeld Nederland
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750. Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990
Duiding
Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.
MCL
•    Afdeling M (covid verpleegafdeling): 7 positief geteste patiënten, waarvan 1 buiten de regio,  5 covid verdachte patiënten uit eigen regio.
•    Afd. L (covid verpleegafdeling): 5 positief geteste patiënten, waarvan 1 buiten de regio. 5 covid verdachte patiënten uit eigen regio.
•    Afd. J (covid verpleegafdeling): is nog leeg, in overleg met ZE manager verder beleid. Personeel is geregeld.
•    Afd. ICU: 14 positief geteste patiënten, waarvan 7 uit het zuiden.
Tijdelijke mobiele CT
Er komt een tijdelijke mobiele CT voor onderzoek tijdens de Corona crisis. Op dit moment wordt bekeken waar deze geplaatst kan worden. Verwachting is dat deze voorbereidingen deze week starten en de CT volgende week geplaatst kan worden.
Huisartsen en positieve COVID-19 patiënten
Huisartsen worden bij positieve COVID-19 patiënten direct geïnformeerd vanuit Epic (NB dit wordt nog gebouwd).

 

Maandag 30 Maart 2020
Opgenomen patiënten van buiten Fryslân uit gebieden die volgens het RIVM corona-besmettingshaarden zijn, mogen geen bezoek ontvangen.
Dit geldt zowel voor patiënten die positief getest zijn op het coronavirus als andere patiënten. Deze maatregel is genomen door het ROAZ en geldt voor alle noordelijke ziekenhuizen. Zo voorkomen we samen de verdere verspreiding van het coronavirus. Voor overige patiënten gelden nog steeds de maatregelen zoals eerder gecommuniceerd.


Positief getest
    Het aantal positief geteste coronagevallen in Nederland is boven de 10.000 uitgekomen. In Friesland stijgt het aantal geregistreerde besmettingen met 22 naar 118 in totaal.


Situatie MCL
    Afd L: 6 positieve patiënten, 1 verdenking;
    Afd M: 8 positieve, 2 verdenkingen;
•    IC: 14 positieve;
•    Afd J nog niet ingezet, is wel operationeel;
    Weekend zijn er 3 patiënten overleden aan COVID-19 binnen het MCL;
•    In het weekend zijn diverse specialisten getest. Ze zijn allen negatief;
•    Op dit moment binnen het MCL twee medewerkers positief getest.


SEH kan laag complexe zorg scheiden bij toename van drukte. De laag complexe zorg aan patiënten kan, na triage op de SEH, behandeld worden op de polikliniek.
Afdeling J is op dit moment nog leeg tot in ieder geval de late dienst van maandag 30 maart.
Afdeling K op dit moment nog niet opschalen en inrichten voor COVID-patiënten.

 

 

Oudere berichten:

27 maart 2020

26 maart 2020

25 maart 2020

24 maart 2020

20 maart 2020

19 maart 2020

17 maart 2020